Perutaan kaikki - Uusi lento ja asioiden järjestelyä Suomeen

Kuusi päivää odottelin, että Opodon asiakaspalvelu tekisi asialle jotakin. Eivät tehneet. Todella hämmentäviä sähköposteja sain useita, joissa kerrottiin, että "meillä on sinulle uusi tarjous". Olin sitten asiakaspalveluun yhteydessä, jossa tuosta tarjouksesta ei ollut mitään tietoa. Kysyin moneen kertaan, että mikä tämä uusi tarjous on, että voitteko kertoa, onko se uusi lento vai rahat takaisin meininki? Eivät tienneet. 

Sama toistui toisen kerran. Samanlainen sähköposti, että "meillä on sinulle uusi tarjous ja että olemme yrittäneet ottaa sinuun lukuisia kertoja yhteyttä". Yhtään yhteydenottoa en noiden sähköpostien lisäksi ollut saanut. Nytkin otin asiakaspalveluun yhteyttä. Taaskaan ei tiedetty mitään tuosta tarjouksesta. Pyysivät odottamaan jälleen 72 tuntia lisää.

Totesin, että riittää odottelu ja pyysin hyvitystä lennosta. Ei enää uusia yrityksiä uusille lennoille. Tuskinpa olivat alun perinkään mitään lentoja yrittäneet buukata. Siltä se vaikutti. Opodon sovelluksen kautta sitten tein hyvityspyynnön.


Samasta sähköpostista kuin aiemminkin, sain sitten viestin, että asia on käsittelyssä. Aivan jäätävää asiakaspalvelua. 

Seuraavalla kerralla ainakin tiedän, mitä tehdä, jos lento peruutetaan näin viime tinkaan. Halpalentoyhtiöiden tai noiden nettimatkatoimistojen asiakaspalvelu kun näyttää olevan tuota tasoa, niin lennosta kannattaa heti pyytää hyvitys ja alkaa itse järjestellä uutta lentoa. Nyt hukkasin kuusi päivää siihen, että odottelin asiakaspalvelusta jotakin toimintaa.

Loppujen lopuksi kävi hyvä tuuri, kun löysin Qatar Airwaysin lennon Dohan kautta Helsinkiin. Hinta oli 585 euroa, joka on ihan hyvä hinta siitä, että lähtöön oli vain muutama päivä. Yleensä nuo lennot kallistuvat, mitä lähemmäs lähtöpäivää lentojen osto sijoittuu. Tuosta aikaisemmasta lennostakin sain rahat takaisin jo, mikä on hieman yllättävää. Nopeaa toimintaa.

Kiinalaiseen lentoyhtiöön tein sähköpostitse reklamaation ja korvauspyynnön lennon peruuttamisesta alle 14 vrk ennen lentoa. Ainakin Euroopassa tällaisesta voi saada korvausta. Tuohon sähköpostiin en ole saanut vielä mitään vastausta. Voisin lyödä vaikka vetoa, että tällainen alle 14 vrk:n sääntö ei koske kiinalaisia. Voisin aika paljonkin laittaa rahaa tuohon vetoon. Niin varma olen siitä, että mitään korvauksia ei ole tulossa.

Siitäkin olen melko varma, että tuon Opodon kautta ei tule enää mitään matkoja ostettua. Eikä myöskään tuolta Juneyao Airlinesilta. Qatarilla olen lentänyt muutaman kerran. Se on aina toiminut hyvin. Jos jättäisi nuo halpalentoyhtiöt nyt rauhaan. Ainakin kaukolentojen osalta.

Joka tapauksessa nyt olen päässyt Suomeen ja täällä ajattelin vähän järjestellä asioita. Tarkoituksena on jossakin kohtaa taas häipyä. Sitten, kun olen saanut asiat järjestykseen. Muutaman mielenkiintoisen havainnon olen tässä viime päivinä tehnyt. Ihmiset ovat jotenkin entistä harmaampia ja ilottomampia. Ero Thaimaahan on tietysti suuri, mutta jotenkin tässä maassa on nyt erikoisen apaattinen meno.

Eilen katsoin A-studiota, jossa ministeri Häkkänen vittuuntui kaikkeen jo ensimmäisen minuutin aikana. Oli jo varmaan valmiiksi ahdistunut studioon mennessä. Hallitus leikkaa ja kuristaa. Ja eihän tuo yllätys ole. Olihan tämä tiedossa. Talkoot taas muuten mainittu. Talkoot, johon itse en enää ajatellut osallistua, niin kuin aiemmin jo uhkailin. 

Nalle Wahlrooskin totesi vastikään, että ihmiset ja pääomat katoavat Suomesta. Tänne jäävät vain ne joilla ei ole muuta vaihtoehtoa. Tai no ehkä muitakin. On niitä ideologisesti jääviä, joiden mielestä "ollaan kaikki samassa veneessä". Itse en ole tuossa veneessä enää. Minun mielestäni se on uppoava laiva. Itse olen vaikka sitten merirosvolaivassa.

Minun ei ole mahdollista olla enää samassa veneessä. Ei kaiken sen jälkeen, mitä koronan kiihkovuosina tapahtui. Ei koskaan enää ole mahdollista. Koronasta ei paljon enää puhuta. Aika moni haluaa lakaista asian maton alle. Itse olen aistinut sellaista, että osaa ihmisistä hävettää. Moni on tullut huijatuksi. Ja sitä ei ole helppoa myöntää.

Moni kiihkoili mm. rokotteista ihan vähän aikaa sitten siihen malliin, että ei ihme, jos nyt hävettää. Sopivampaa näyttää olevan todeta, että "en halua enää puhua aiheesta". Pitäisikö aiheesta kuitenkin puhua? Eikö nyt olisi hyvä aika käsitellä aihe juurta jaksaen? 

Suomessa oli marraskuussa 2023 ylikuolleisuutta 40,5%. Asiaa tilastoi Eurostat, josta kuka tahansa voi käydä tilastoja katsomassa. Joulukuussakin oli muuten ylikuolleisuutta. Ja paljon. Siitä ei ole saanut lukea mistään. Miksi ei? Miksi tämä asia ei kiinnosta suuremmin? Minua tämä ainakin kiinnostaa. Kiinnostaapa sen verran, että olen noita tilastoja läpi penkonut ja melko mielenkiintoista luettavaa on löytynyt.

Nyt, kun siis Suomessa olen ja asioita järjestelen, niin samalla voisin jotakin viiltävää kirjoittaa tämänkin maan asioista. Jos on paljon epäkohtia Thaimaassa, niin kyllä niitä riittää tässäkin maassa. Jos aloittaisi kaikkien suosikkiaiheesta koronasta. Itse koen ainakin, että sitä täytyisi isostikin läpi perata. Ylikuolleisuus on ainakin yksi aihe, josta ajattelin juttua kirjoittaa. Ihan pelkästään, jos noita ylikuolleisuustilastoja vähän avaa, niin aika moni ihminen saattaisi saada uutta ajateltavaa aiheesta.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Wäinö Ilmari

Ilmainen luksuskämppä ja poliisinkarkotusoperaatio Chiang Maissa

Skandinaavinen "sexy man show" ja pyörä alle Pattayalla